Grote Plein Buikslotermeerplein

Grote Plein

December 2015 was de programmastrategie voor het Buikslotermeerplein klaar. Trots zijn we: op alle mooie mensen die hieraan hebben bijgedragen en de energie die voortkwam uit het proces. 28 mei 2016 was de officiële start van ‘Grote Plein’. De nieuwe naam voor de uitvoer van de programmastrategie. Elk seizoen programmeerde Grote Plein activiteiten met bewoners en ondernemers en werkte aan het verbeteren van de openbare ruimte.

In de ‘Zomer, Najaar en Winter van ‘t Grote Plein’ bracht State of Flux met o.a. Stichting Cleopatra, Marcia San-A-Jon van Kids Wishing Well, Proeftuin de Luwte, De Lokatie en bewoners uit Plan Van Gool elke woensdag programma ‘Voor de Kids, elke zaterdag evenementen’ en werd er samen geklust aan het gebied. Het voetgangersgebied bij het parkeerveld werd opgeknapt i.s.m. onder andere het ROC, de Volksbond, Kwekerij Jonkman en aannemersbedrijf Wagelaar. De gemeente Amsterdam, markt Buikslotermeerplein, Stichting DOEN, het Breedschap en woningcorporatie Ymere sponsorden Grote Plein.

‘Grote Plein’ werd opgezet door en voor bewoners en ondernemers. Grote Plein werkte elk seizoen, stapsgewijs en samen met belanghebbenden, aan een beter Buikslotermeerplein. Het doel: een leuker en mooier plein nu, met het oog op de structurele plannen voor straks.

Zie voor meer informatie www.groteplein.nl en www.facebook.com/groteplein.

Het programma van ‘Grote Plein’ werd mede mogelijk gemaakt door bewoners uit Elzenhagen en Plan van Gool, Buurtkamer De Kleine Wereld, de markt, MBO College Noord ROCvA, Gebiedsontwikkeling Buikslotermeerplein, stadsdeel Amsterdam-Noord, woningcorporaties Ymere en Eigen Haard, Proeftuin De Luwte, de Volksbond, Stichting Cleopatra, De Lokatie en de Modestraat. Grote Plein stopte in het voorjaar van 2017 vanwege onvoldoende steun voor haar ambities om het gebied verder op de kaart te zetten in 2017 en 2018.

Comments are closed.