RAUM

RAUM - Berliner Garten - HR - 002 (1)

RAUM is een cultureel stadslab dat via exposities en events samen met bewoners en bezoekers het toekomstige stadsleven vorm geeft. Want RAUM gelooft dat de stad pas van iedereen is, als iedereen hier aan mee mag werken. Met programma’s en exposities betrekken we een diversiteit aan mensen bij stedelijke thema’s zoals ontmoeting, eigenaarschap en data. Dit doen we bijvoorbeeld met kunstinstallaties in de publieke ruimte, festivals, gesprekken en workshops.

Co-creatie 
Co-creatie staat voorop, de stad maken we immers samen. In de afgelopen jaren hebben al een kleine 900 mensen meegedacht over ons programma en wat voor culturele plek hier moet komen. Met ons programma trekken we nu gemiddeld zo’n 20-25.000 mensen per jaar. Alle kennis die we opdoen, zoals tijdens onze meemaak-diners, gebruiken we om het programma verder te ontwikkelen, onze inrichting te verbeteren en kennis op te doen over het toekomstige stadsleven.

Het ontstaan
RAUM is ontstaan tijdens co-creatie sessie in 2016 die georganiseerd werden door State of Flux in opdracht van de gemeente Utrecht. Culturele organisaties, bewoners en ondernemers uit wijk en stad dachten mee over wat de culturele plek aan het Berlijnplein moest worden. Het werd RAUM, opgericht in maart 2017. Naast twee gebouwen (Makershuis en Paviljoen) en een grote buitenruimte heeft RAUM in 2018 en 2019 een diversiteit aan kunstinstallaties en activiteiten gerealiseerd.

Meer over RAUM vind je hier.

foto’s: RAUM

 

Comments are closed.