ABOUT

Donica Buisman (oprichter State of Flux): ik houd van publieke ruimten die pulseren van de energie, indrukken en mensen. Parken, pleinen en straten die je uitnodigen mee te kijken en te doen. Dit zijn de plekken waar ik me verbonden voel met de omgeving, waar ik me veilig voel en die me vol inspiratie weer naar huis sturen. Hier weten verschillende mensen en ideeën elkaar als vanzelfsprekend te vinden. Mijn grootste drijfveer is het samenbrengen van deze verschillen. Het leidt tot verbondenheid én innovatie.
Publieke ruimten zijn de sleutel: hier kunnen de ongedwongen ontmoetingen plaatsvinden die dit wonderlijke stedelijke leven teweeg brengen. Steden zijn de afgelopen decennia echter veelal ontworpen vanuit functies, design en infrastructuur. Teveel bedenken, inrichten en van te voren bepalen, betekent vaak het einde van spontaniteit en het einde van ongedwongenheid. State of Flux wil hier verandering in brengen door dynamische ontmoetingsplekken te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen.
Programmering biedt de kaders voor ontmoetingen die je tot niets verplichten en voor veel uitnodigen. Denk aan markten, workshops, groen, ruimtelijke interventies, nieuwe looproutes en festivals. Om structurele waarde te realiseren, is het belangrijk dat de programmering voor meerdere jaren uitgezet wordt en een open karakter heeft. State of Flux zet co-creatie in om de kracht van het gebied optimaal te benutten. Dé methodiek voor vernieuwende ideeën, gedeelde verantwoordelijkheid en een blijvend draagvlak.