Programmaregie Berlijnplein – RAUM

unnamed

RAUM is de nieuwe, Utrechtse maakplaats voor kunst, design & technologie met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Vanaf 1 juli wonen en werken makers aan projecten speciaal voor het Berlijnplein en als verbeelding van de nieuwe stad.

State of Flux heeft in het najaar van 2016, in opdracht van de gemeente Utrecht, een programmastrategie neergelegd voor het Berlijnplein in het nieuwe Leidsche Rijn Centrum. Deze strategie – RAUM – is tot stand gekomen door zo’n 30 gesprekken en diverse bijeenkomsten met instellingen uit de culturele sector van Utrecht, bewoners, ondernemers, wijkpioniers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden.

De missie van de gemeente is het realiseren van “een bruisend cultureel programma dat toe werkt naar een gebouwde culturele voorziening in Leidsche Rijn Centrum”. Leidsche Rijn is de grootste vinexlocatie van Nederland. Het Berlijnplein ligt precies op de grens tussen bestaande en nieuwe stad. Het doel is deze connectie te optimaliseren. State of Flux heeft de opdracht gekregen hiervoor een plan van aanpak neer te leggen met programmering voor de komende twee jaar en een aanvullend advies over de mogelijke ruimtelijke vertaling die (van hieruit) nodig is op locatie. Hieruit is RAUM voortgekomen. Intussen wordt gewerkt aan een business case voor een mogelijke permanente culturele voorziening.

Vind hier meer informatie over het Berlijnplein.

 

Comments are closed.