Placemaking Buikslotermeerplein

84dc688ac95dbec51133e487b0212670 (1)

Wonam heeft in 2016 het initiatief genomen tot een advies voor de mogelijkheden van placemaking rond Station Noord in Amsterdam-Noord. Adviesbureau Noha heeft van hieruit het plan voor ‘Fort Noord’ neergelegd:

Met een grote ingreep in de openbare ruimte, een tijdelijke designbouwplaats en bijzondere en passende programmering wordt FORT NOORD een plek waar je als Amsterdammer en toerist geweest moet zijn om je te vergapen aan onverwachte, speelse kunst, waar je als reiziger of passant een ommetje voor maakt om die gewilde selgie te schieten. FORT NOORD wordt een brute eye-catcher, een iconisch ijkpunt, herkenbaar voor het gehele omringende gebied. Een plek waar de buurt en de omringende bedrijven trots op zijn en gebruik van zullen maken.”

Wonam wil onderzoeken of ‘Fort Noord’ past in de ambities van de andere ontwikkelaren en eigenaren in het gebied, aansluit bij de wensen van de community, kan rekenen op steun van de gemeente en haalbaar uitgevoerd kan worden.

Wonam heeft State of Flux gevraagd om deze opdracht te vervullen. State of Flux zet de opgehaalde kennis en netwerk van Grote Plein in om invulling te geven aan de opdracht m.b.t. Fort Noord.

foto: Man and Machine van Atelier van Lieshout. Eén van de inspiratiebronnen voor Fort Noord.

Comments are closed.