Overschie gaat aan de slag

IMG_8085

Afgelopen december legden wij met 35 personen vanuit twintig culturele organisaties de culturele programmastrategie voor Overschie vast. Tijdens de startbijeenkomst in februari bleek dat deze omarmd wordt door de deelnemers. We zijn van nieuwe energie, naar nieuwe samenwerkingen en nieuwe ideeën gegaan.

Nu ligt er een overkoepelende kader met programmering om het gebied in de toekomst cultureel op de kaart te zetten. Diversen mensen zijn al druk aan de slag om nieuw programma van de grond te krijgen. Zeven deelnemers hebben zitting genomen in de programmaraad. Zij gaan nu bedenken hoe de programmastrategie verder uitgevoerd kan worden.

Rol State of Flux: concept en projectleiding

In drie co-creatiediners begeleidden en inspireerden we de groep deelnemers voor de visie op het gebied, het programma dat hierbij hoort en wie daarin wat kan betekenen. Het doel was een organisatie op te richten die deze programmastrategie kan aansturen en aanjagen. Met de programmaraad is daar nu een eerste stap in gezet.

State of Flux zocht naar een zo breed mogelijke representatie van actieve groepen in de wijk en een zo groot mogelijke aansluiting bij andere disciplines rond de ontwikkeling van het gebied. De programmastrategie is klaar, de start is gemaakt. Nu gaan de deelnemers zelf aan de slag.

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam [foto’s: Arjen Jan Stada]

 

Comments are closed.