Ideeënfestival Buikslotermeerplein

Buikslotermeerpleinmanifestatie2015-30

Wat: Ideeënfestival Buikslotermeerplein

Wanneer: 31 oktober 2015

Waar: Modestraat en markt (Buikslotermeerplein 15, Amsterdam)

Het Ideeënfestival was een succes, mede dankzij het mooie weer. We konden mensen op de markt bevragen, ouders die hun kindjes op het springkussen loslieten, zongenieters op het terras en mensen die naar ons tafelspel kwamen. Meer dan 100 ideeën haalden we op.

Er was muziek, programma voor kinderen, rondleidingen en lekker eten: alles om creatieve ideeën op te halen om het Buikslotermeerplein op korte termijn aantrekkelijker te maken. De focus lag op het marktplein, het parkeerveld, de metro en de ingangen via De Wieden en Breedveld.

De gebruikers willen meer groen, horeca, zitplekken, speelelementen voor kinderen, evenementen, een meer gevarieerde markt en schonere omgeving. De opvallendste ideeën op een rij:

-Vijf stallen voor producten bewoners op de markt
-Biologische Mc Donalds met speeltuin
-Parcourspelen voor kinderen
-Buurtbarbeque
-Frans plein met jeu de boule en schaakspel
-Bomen en terras zelf meenemen
-Bioscoop in de bowlingbaan

We voegen dit toe aan de programmering waar de kerngroep van twintig belanghebbenden sinds september mee bezig is. Het wordt een programmastrategie waarmee we de komende drie jaar het gebied een lift willen geven. Het doel is in maart te beginnen met activiteiten.

Wens ons succes! Er moet nog een hoop werk verzet worden voordat we aan de slag kunnen. Wil je op de hoogte worden gehouden of ook meedoen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief van State of Flux met de specificatie ‘Buikslotermeerplein’.

[foto’s: Hans van der Vliet]

Comments are closed.