De stad de toekomst

IMG_3161

De Culturele Zondag DE STAD DE TOEKOMST was een groot succes. Op negen locaties en vanuit negen thema’s werd onderzocht wat de maakrevolutie zou betekenen voor de stad van de toekomst en vooral hoe dit invulling zou krijgen in onze openbare ruimtes. Doel was het publiek de stad van de toekomst werkelijk te laten ervaren. En dat is gelukt.

15.000 bezoekers hebben over twee dagen kunnen genieten van een nieuwe blik op bestaande openbare ruimtes: nieuwe spiritualiteit op het Domplein, de markt van de toekomst op het Vredenburgplein en natuurlijk de toekomst van gebieden als het Westplein en het Merwedegebied.

Het festival vond plaats op 24 en 25 mei 2014 Utrecht. Kijk op www.culturelezondagen.nl voor alle foto’s en video’s. Bekijk hier nog een keer het programmaboekje. Uit de ervaringen die we opdeden tijdens DE STAD DE TOEKOMST volgde een advies voor de gemeente Utrecht om kansen op te pakken .

[foto’s: Culturele Zondagen DE STAD DE TOEKOMST Hanne Nijhuis]

Rol State of Flux: concept en projectleiding

Opdrachtgever: Culturele Zondagen

Methodiek: co-creatie met 17 jonge curatoren en vier initiatiefnemers van gebieden.

Concept en uitvoer vier specifieke locaties: markt van de toekomst, bibliotheek van de toekomst, Domplein van de toekomst en route van de toekomst.

Opdrachtgevers vier locaties: CU2030, Bibliotheek Utrecht, Initiatief Domplein en gemeente Utrecht.

Publiek: een mix van verschillende leeftijden en achtergronden met de nadruk op jong en urban tussen de 18-35.

Aantal bezoekers: 15.800

 

Comments are closed.