Buikslotermeerplein

BSLMEERPLEIN2BOSLAND

Vanaf september 2015 gaan we aan de slag met het neerleggen van de gezamenlijke programmastrategie voor het Buikslotermeerplein. Twintig belanghebbenden bepalen in vier co-creatiesessies waar het gebied de komende vijf jaar heen moet. De groep bestaat voor 60% uit buurtpartijen en ondernemers, 25% gemeente en instellingen en 15% creatieven die actief zijn in de omgeving.

We organiseren daarnaast een aantal brainstormsessies met innovatieve experts en een publieksevent waarin we de wensen van een groter publiek ophalen. Zo zetten we op strategische wijze (tijdelijke) programmering neer die de verblijfsfunctie van de publieke ruimte versterkt én publiek trekt. Ons doel: de potentie van het gebied vergroten door het op korte termijn op een hoger plan te trekken. Onze focus ligt op het ‘marktplein’ en de route vanaf de metro die vanaf eind 2017 Noord met Zuid gaat verbinden. We maken daarnaast de connectie met de wijken ‘De Kleine Wereld’ en ‘Plan van Gool’.

O.a. volgende partijen hebben zich momenteel aangesloten bij dit traject: het ROC, Ymere, Eigen Haard, de Modestraat, Stadsdeel Amsterdam-Noord, ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam, bewoners Elzenhagen, bewoners rondom De Buurtkamer, Proeftuin de Luwte, De Lokatie, de markt en de kermis. Iedereen aan tafel betaalt mee om zo gedeelde verantwoordelijkheid te creëren.

Parallel aan dit traject ontwikkelen we een spel waarmee belanghebbenden zelf aan de slag kunnen om (in co-creatie) hun eigen plek op korte termijn te verbeteren. Dit traject wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds.

Het team voor de co-creatiesessies voor het Buikslotermeerplein bestaat (mede daardoor) uit een groep van vijf mensen: Donica Buisman (eigenaar State of Flux), David Dooghe (zelfstandig stedenbouwkundige/ projectleider bij Deltametropool), Inge Roos (Studio in de Wolken/ Waarde van het Alledaagse), Kars Alfrink (Hubbub playful design) en assistent Sophie Fleur Jongebloed.

Rol State of Flux: concept en projectleiding

Opdrachtgevers: alle deelnemers

Kijk op onze Facebook pagina voor up-to-date informatie over dit traject

[foto homepage: Eddy Bosland]

 

 

Comments are closed.